Godisförbud/disktvång? ;P

Sitter just nu och smaskar i mig det sista av en chokladkaka. Imorgon är det slut med godis, för min del, i ett år framåt. Har tidigare haft godisförbud någon månad eller två bara, så det här blir något nytt. ;) 

Regler:

  • Inget godis (vanliga tuggummin är tillåtet)
  • Inga snacks (popcorn får jag dock äta - brukar aldrig äta det i vanliga fall, men ändå..)
  • Jag måste diska 2 gånger i veckan

Den sista punkten är den enda anledningen till att mor och Janne går med på det. :P Är ganska lat vanligtvis, så de vill att jag ska hjälpa till lite mer regelbundet.. Vi fick kompromissa en hel del när det kom till villkoren, men det här känns ganska bra. ;) Ska få 1200kr för det.. Kanske inte låter som så mycket, men det är bättre än inget! ;)

Puss! //Milly


Skolfoto!

Imorgon är det dags för skolfoto. Jag hoppas på att det blir det första bra skolfotot sedan lågstadiet (tror jag hade något bra då i alla fall..) Det är konstigt att det ska vara så himla svårt att bli bra på just skolfoton.. :S Aja, får ta det som det kommer. Blir förhoppningsvis bra i slutändan - även om statistiken talar emot det.

Färgade håret mörkbrunt i går kväll, det är det enda jag har fixat så här i förväg. Men färgningen har inte gjort så stor skillnad så.. Gjorde det bara för att hårfärgen skulle bli jämnare och för att håret skulle bli så där fräscht som det blir när det är nyfärgat. ;) Hade först tänkt klippa mig också, men det satte beslutsångesten stopp för. :P

Undra vad jag ska ta på mig imorgon? Hm..

Sov gott! //Milly

I Ditt Ansikte

Kollade precis på I Ditt Ansikte, samtidigt som jag skriver litegrann på en engelskläxa. Magnus Betnér är ju inte helt fel faktiskt. Dock var väl inte det här avsnittet hans bästa, men hur svårt är det inte att försöka få Aftonbladets ledning att skratta åt sin egen tidning? :P

Kom att tänka på det när programmet precis hade börjat; om jag skulle varit med på den där "showen" så skulle jag väl ha fått sparken efteråt för att jag skulle ha skrattat "för mycket". x)

Puss! //Milly

Ny pluggteknik!

Ska pröva ett knep vi fick på en av föreläsningarna förra veckan - skriva en låt om det man behöver lära sig. Ska såklart inte sätta mig och skriva en massa. Men jag tänkte försöka slå ihop gitarrspelandet och repeterandet inför vår svenska/samhällskunskaps redovisning vi ska ha på torsdag. Får se hur det går! ;) Lär i alla fall vara roligare än att försöka trycka in allting i skallen, som jag brukar! ^^

Puss! //Milly

Bandrep

Det gick jättebra i dag på repet! ;D Är supernöjd! ^^

Bra saker med repet:

  • Fick bekräftat att jag spelade låten "Tankar i Havanna"av Björn Afzelius, rätt. (Ska kanske spela den på en redovisning i skolan..)
  • Killarna var hyfsat positivt inställda till bandnamnet som jag (och Billy på ett hörn) kom på i veckan. Kommer avslöja namnet senare när det är ännu mer definitivt (förhoppningsvis).. ;)
  • B-moll:et lät jättebra när Billy spelade. Gitarren jag lånade var tydligen svår enligt Fredrik, vår coach, eftersom han knappt klarade av att spela vissa ackord själv.. ;P Men det kändes ganska bra i alla fall. ;)
  • Vi ska få repa två gånger i veckan i några veckor framöver.

Längtar redan tills på torsdag! ^^ Vi ska repa mellan 16 och 17 då. :)

Puss! //Milly


1 år och 2 dagar sedan..

För 1 år och 2 dagar sedan (den 26 september) dog en av mina katter; Morriz. Han var bara 4 månader gammal och vi hade haft honom i en månad.. Han och Ceazar var syskon, så dagen därpå fick vi Zenit för att Ceazar inte skulle vänja sig vid att vara ensamkatt..


Morriz


Ceazar & Morriz.


Ceazar & Morriz.

R.I.P. Morriz! <3

Promenad

Gick en promenad tillsammans med Billy och Molly tidigare i dag. Vi gick i ungefär 2 timmar, så nu känner jag mig lite duktig.. ;) 

Snart kommer mpv (mors pojkvän) hem. Mor jobbar kväll och kommer inte hem förrän efter nio, så han och jag ska äta hämtmat/skräpmat. Sen är det dags för School of Rock vid halv sju-tiden. ^^

Puss! //Milly


Alesana

Alesana (myspace) är ett post-hardcore band, från Raleigh i North Carolina. Bandet har funnits sedan 2004 och är just nu turnéaktuella tillsammans med, bland annat, Silverstein.

Medlemmar:
Dennis Lee - Sång
Shawn Milke - Sång/Gitarr/Piano
Patrick Thompson - Gitarr
Adam Ferguson - Gitarr/Sång
Jeremy Bryan - Trummor
Shane Crump - Bas

Gamla medlemmar:
Steven Tomany - Bas
Daniel Magnuson - Trummor


Album:
Juni 2005 - Try This With Your Eyes Closed (demo)
Juni 2006 - On Frail Wings Of Vanity and Wax (släpptes även som nyutgåva mars 2007)
Juni 2008 - Where Myth Fades To Legend

Bästa låt: Apology


Jeremy, Patrick, Shawn, Adam, Dennis & Shane.

Puss! //Milly


B-days: 28 september


1979 - Bam Margera, amerikansk skateboardåkare. Är bland annat känd från Jackass.

Puss! //Milly

Birthdays

En ny kategori har nu fått se dagens ljus! ;) Kommer försöka skriva upp kändisar som fyller år varje dag. Tar dock bara med de som jag tycker är intressantast - jag måste ju utnyttja att jag har författarens(/skrivarens) makt. ;)

Kram! //Milly

Incomplete live

Var ganska kul på Öppet hus i dag - trots att det inte kom så många. Jag fick umgås med Billy i några timmar, vi fick en ursnygg t-shirt och fika, som tack för "besväret", och så fick vi lyssna på banden som spelade också, såklart.. ^^

Äntligen har man fått se Incomplete live då. Det var lika bra som jag tänkt mig, om inte bättre.. Nu fick vi ju i alla fall se killarna också - inte bara höra dem genom en vägg. ;)

Puss! //Milly


Öppet hus på Rockskolan

Nu ska jag göra mig i ordning för dagen. Är öppet hus i dag på Rockskolan, så jag och Billy ska stå i "kiosken" 14:00 - 15:00, om jag inte minns helt fel. :P Det är en del band som ska uppträda och förhoppningsvis får vi höra Incomplete som vi har gillat sedan de repade i rummet brevid, för X antal månader sen.. ^^

Ha en bra dag! :) //Milly


MTV Video Music Awards

Kollade precis vad TV har att erbjuda, för kvällen, och 20:00 - 22:00 ska jag helt klart kolla på MTV Video Music Awards. ;) Det känns som en hyffsad "uppvärmning" inför MTV Europe Music Awards den 6 november! ;) (RÖSTA!)

Lade också märke till att de verkar ha något slags polis-tema i dag;

TV4+ = 20:05 - 22:10 Snuten i Hollywood III (3) & 22:10 - 00:00 Beck - Vita nätter.

Kanal 5 = 18:20 - 20:00 Polisskolan 3 - Begåvningsreserven.

TV6 = 00:35 - 02:00 Nu blåser vi snuten 3.

+ en massa TV-serier med samma tema och så vidare..

Puss! //Milly

Temadag

Hade temadag i dag. Temat var "Hur du blir en vinnare" och handlade om studieteknik till största delen. På förmiddagen var det en kvinna som pratade om hur man minns bäst, bland annat. Hennes föreläsning var jätteintressant, men jag gissar att de flesta missade det. Hon var inte direkt medryckande.. :/ Men men..

På eftermiddagen var det först 3 st, som tog studenten i somras, som gav tips om vad man ska tänka på på gymnasiet, med mera.. De gav faktiskt ganska bra tips - men tyvärr missade hälften det (ungefär halva gruppen gick vid lunch - vi var kanske 200 från början, så det var inte så många kvar..). x)

Efter det så kom Jesper Cranos föreläsning (tror han hette så i alla fall.. =S), och den var urbra! ;) Han var typ en coach av något slag, och han gav tips om hur man kan lyckas i livet, helt enkelt. ;) Vi fick göra en massa övningar och.. Det var jättekul! ^^ Tycker synd om de som skolkade.. :P 

Nu ska jag gå och lägga mig.. Har pluggat lite inför naturkunskapsprovet vi ska ha på fredag och känner mig ganska nöjd för dagen. ;)

Puss på er! //Milly

Good Morning

God morgon och ha en bra dag! :) Kram! //Milly


Marissa Burns Trey

Veckans bandtips är, som rubriken avslöjar, Marissa Burns Trey. Dock kan jag tyvärr inte ge er mer info om dem än att de kommer från Varberg, och att de är väldigt bra. ;)

Har tyävrr bara tre låtar med dem, på datorn, för ögonblicket (har hört några andra också), men min favoritlåt är ändå My Incredible Talent For Missfortune. Enjoy! ;)


(Tog bilden från deras myspace..)

Puss! //Milly

New traditions! ;)

Ska hädanefter försöka tipsa om olika band då och då. Skulle kunna ge er ett nu, men i så fall skulle det bli så "oförberett", eller hur jag nu ska uttrycka mig.. Det kommer imorgon istället! Hoppas ni kan vänta.. ^^ Speciellt med tanke på att jag skriver det här mitt i natten och ingen kommer ha läst det förrän tidigast imorgon. ;) (Eller det kanske är "i dag" nu? =S)

Puss! //Milly

Lattjo Lajban-rummet..

..så heter rummet Billy och jag blev uskickade till i dag på repet. Inte för att vi inte skötte oss, men vi har inte fått kläm på det där dumma B-moll:et än, så då tyckte vår mentor att vi skulle öva själva. Hur bra gick det för oss då? Kan bara tala för mig själv, men det var inga ljuva toner när vi nådde B-molldelen. :P

Ska satsa på att träna med träningsbollen på bussen till och från skolan hädanefter (minst!), och så får vi se om det blir någon skillnad tills på söndag. Sen var det snack om att vår mentor tyckte vi skulle öva en 3 gånger i veckan med gitarren minst också. Har varit glad över att jag hunnit med 2 gånger i veckan tidigare.. Men jag ska försöka hinna med det i alla fall - vill ju att det ska gå framåt! ;)

Puss! //Milly

Tveksam hemtentamen

Nu har jag skrivit ut min hemtentamen i historia.. Var tvungen att ge mig till slut - trots att jag bara tror att jag kommer kunna få max ett VG på det. Skulle bli chockad om det gick bättre än så.. :/ Har inte hunnit göra klart min franskläxa tills imorgon heller.. För en gångs skull är jag glad att vi har en håltimme innan den lektionen. Brukar hata det annars, är så jobbigt att sitta och vänta så länge på en lektion. :/

Puss! //Milly

We will, we will sleep now.. *snark*

Det är nästan lite sorgligt att jag aldrig kan klara av ett blogga varje dag en längre tid - och speciellt inte när jag har skola.. Eller det kanske bara visar på att jag har något viktigare för mig än att sitta här..? Spela roll vilket, sitter i alla fall och pluggar nu. Udda att sitta uppe så här sent och terminen har knappt börjat - jag vet. Men jag satsar på att bli så klar som möjligt så jag slipper slita som *** på söndag.

Vet inte riktigt vad man kan förvänta av helgen.. Carro ska komma imorgon och vi får väl ha en Singstar-fest på två pers eller nåt antar jag. ;) Blev aldrig att jag tog tag i det här med att ha fest på riktigt - människorna är ju alltid upptagna när man väl vill hitta på något. :P Men det blir säkert kul ändå! ;)
 
Tror jag ska gå och lägga mig nu i alla fall.. Har i alla fall hunnit med halva uppgiften(/hemtentamen). ;)

Puss! //Milly

Hårproblem.. x)



Hatar att spara ut håret. Saknar att kunna tupera det o.s.v. Det är så tråkigt med långt hår också.. Varför kan jag aldrig bli nöjd? :/ Hoppas att jag vaknar upp imorgon och vet vad jag vill.. x)

God natt! //Milly

Kul fest = bra humör! ;)

Hej! Hur mår alla? ;) Är på jättebra humör - har ju fått sova ut för första gången på länge! ;) Hann inte fota gitarren igår.. Eller rättare sagt så var jag så pass stressad att jag lyckades förtränga det. :P Men jag ska fixa det idag! ;) :P

Gårdagen var urkul! Det är lite fantastiskt, på sitt sätt, att det kan vara så kul att sjunga.. ^^ I alla fall så rockade vi allihop.. ;) Innan vi sjöng åt vi ju, som sagt, tacos (=jättegott) och det blev en hel del roliga samtal, men också några seriösa om till exempel vad som är viktigast hos en tjej/kille. ;) :P

Jag fick en massa bra saker - till exempel en palestinasjal (svart/vit), choklad (människans bästa vän :P), ett presentkort på H&M (alltid bra att ha!), ett halsband (ursnyggt!) och saker till håret (hårspännen, diadem och så vidare..). ;D

Puss! //Milly

PS! Förlåt för alla smileysar! (stavning?) :$ x) DS!

A singstar is born! ;)

Ska dra till bussen snart. Ikväll blir det tacos och Singstar för hela slanten! ;D Längtar.. ^^

Puss! //Milly

Hur..

..hinner folk skriva upp emot 8 blogginlägg om dagen egentligen? =S


En, icke-bortskämd, tjej på 16 höstar..

Idag var då den STOOORA dagen.. ;) Fick en elgitarr (med förstärkare, väska och stämapparat bland annat), pengar, ett par örhängen och ett Sims-spel. Kanske inte låter som att det är så mycket. Men jag är jättenöjd! ;D Trodde inte att jag skulle få så fina presenter. Förra året fick jag till exempel en resväska och underkläder, så jag förväntar mig inte så mycket. Vilket leder till att jag kan bli gladare över saker jag får, än andra, som är vana vid att alltid ha det så, blir.

Många i dagens samhälle är bortskämda; bara det bästa duger. Bland annat har jag varit med om att vissa har skällt ut sina föräldrar för att de inte fått tillräckligt bra presenter. Det är otacksamt och jag vill inte annat än sjunka igenom marken när sånt händer. Det är tanken som räknas och det fnns ingen lag som säger att de måste köpa presenter till oss. Take it or leave it!

God natt! <3 //Milly

PS! Ska försöka plåta en hyffsad bild på gitarren imorgon - om kameragudarna så vill! ;) DS!

Tomorrow it's my b-day! =D

Imorgon fyller jag 16! =D Ska bli gott med lite tårta och kakor, och presenter är ju inte helt fel det heller! ;) Jag känner mig lite som ett barn för tillfället.. Är jätteförväntansfull! Men det kanske är ett försök att väga upp förra året? Det kändes verkligen som en helt vanlig dag då.. =S Men nu har jag ju två fester att se framemot + födelsedagsfikat imorgon, så det uppskattas! ^^

Det blir Tacos och Singstar med några klasskamrater på fredag, och nästa helg ska jag göra något med mina lojala vänner från grundskolan (bland annat) också.. ;) Vet dock inte vad - så tips mottages gärna! ;)

Nu ska jag gå och lägga mig och fundera över vad jag ska ha på mig imorgon. ;P Jag måste ju också få bry mig om utseendet ibland! ;) Brukar inte bry mig så mycket om utseendet vanligtvis; använder bara mascara om dagarna, för jag vill att det ska vara något speciellt med att "klä upp sig" + att det känns onödigt, så dåligt självförtroende har jag helt enkelt inte.. ;P

Puss! <3 //En snart 16-årig Milly


A happy me (with Billy and Greg Corner, Kill Hannah)! ;D I miss that day..

Lov eller skola? Det är frågan..

Usch vad man blir trött när man väl har någonting att göra om dagarna. När det är sommarlov klarar jag att vara uppe, praktiskt tagit hur länge som helst, på kvällarna, men nu är jag trött nästan jämt och ständigt. Vet dock inte vad jag föredrar för tillfället; att ha lite, eller att ha mycket, att göra.. Det är ju faktiskt skönt med en ordnad vardag, om jag ska vara helt ärlig. ;)

Puss! //Milly


Go vegetarianer!

Just nu står det faktum att köttkonsumtionen bidrar till att växthuseffekten ökar, i fokus. Jag har nu varit vegetarian i cirka 2 månader; mitt samvete känns renare än på länge och jag känner mig ännu säkrare i mig själv, för nu har jag ännu en gång visat att jag står för mina åsikter. Förra gången jag kände så här var för lite mer än ett år sedan då jag bytte klädstil.

Vid det här laget har jag blivit ännu starkare i min uppfattning att det är fel att äta kött. Inte så att jag tänker försöka tvinga på andra att bli vegetarianer - det är ett beslut man måste ta själv. Men nu kan jag föklara bättre varför jag inte äter kött, fisk och skaldjur i alla fall..

Jag är vegeterian..

1. För att jag inte vill att mina måltider ska behöva kosta ett djur livet.
2. Av miljöskäl.
3. För att jag är en djurälskare.
4. För att det skulle känns fel att kolla, till exempel en gris, i ögonen en dag och sen äta bacon på kvällen.

Nu ska jag gå och lägga mig och tänka på lyckliga djur som inte behöver hamna på en tallrik! :)

Sov gott! //Milly


Udda filmkväll

Carro och jag hade en liten filmkväll igår med fyra filmer. Ingen av dem hade något gemensamt; bortsett från att vi två fick för oss att vi skulle se dem, så det kändes lite udda.. Vanligtvis brukar man ju kolla på filmer som har något samband, men vi är som vi är.. ;P

Filmer vi såg:

1. Hancock - Ganska bra. Var bättre än förväntat. Ganska rolig på sina ställen.

2. Hitta Nemo - En klassiker vid det här laget. Jag älskar det faktum att animerade filmer är till för alla (det är accepterat att kolla på dem, oavsett ålder). Bjuder på många skratt.

3. Troja - Brad Pitt är ju inte helt fel. Synd att Orlando Bloom ser så barnslig (och ful) ut, i filmen, bara.. Ett roligt sätt att lära sig historia. ^^

4. Pirates of the Caribbean - Död mans kista - Johnny Depp äger som kapten Jack Sparrow och Orlando är lite småsnygg som William Turner. Sen har vi ju det faktum att filmen är rolig och bra gjord också..

Puss! //Milly

R.I.P. kräftor..

Carro ska komma hit idag och vi ska antagligen ha filmkväll. Anledning? Jag vill inte vara med på kräftskivan som ska vara hemma hos dem ikväll. Och varför inte det? Det skulle äckla mig så jä*la mycket.. Jag kan knappt gå ut i köket just nu på grund av att kräftor har tvingats mista livet där.. :/ Tur att jag slipper vara med ikväll i alla fall.. 

Puss! //Milly

Sommarbilder <3


Bilderna är tagna vid min mosters och morbrors stuga i Småland.

Jag älskar verkligen att fota naturen och det är bara ett stort plus om det inkluderar vatten! ;)

Puss! //Milly

PS! Kolla på tiderna de tre sista bilderna är tagna.. Jag kunde bara inte somna om. =S DS! 

Skolveckan som gått! Del 2

I tisdags försov jag mig, så jag fick skynda mig till bussen för att hinna till andra lektionen. Missade därmed andra steel pan-lektionen, men enligt en kompis så gjorde det inte så mycket eftersom en i gruppen svimmade, vilket antagligen tog upp ganska mycket tid..

Kom dock "bara" 5 minuter sent till körsången och nu har vi fått veta vilka sånger vi ska sjunga; "Love Hurts" av Nazareth och "No One" av The Beatles. Killarna ska sjunga No One och tjejerna ska "köra" i bakgrunden (kom inte på något bättre..), och sen är det tvärtom på Love Hurts. Grejen är bara den att jag tycker Beatles-låten är mycket bättre än den andra.. :/ Men det får väl gå ändå. Har inte något val så.. x)

Idag hade vi håltimme första lektionen, så jag var med Malin, Agnes och Elin på stan ett tag, innan vi åkte upp till skolan och åt. :) Sen hade vi medieproduktion (tidning 1) och då gick vi bara igenom tidningars beståndsdelar och sånt. Efter det var det dags för datorkunskap - det tråkigaste ämnet för ögonblicket. Tur att vi bara kommer ha cirka 8-10 lektioner till, innan kursen är klar.. ;)

Puss! //Milly


Skolveckan som gått! Del 1

Har inte kunnat vara så aktiv som jag velat, de senaste dagarna. Skolan tar ju upp mycket tid som ni säkert vet. Men jag tänkte dra en liten sammanfattning av veckan, bara för sakens skull, ändå..

I måndags var klassen på Aftonbladets mediecenter. Där blev vi indelade i grupper och jag var med i gruppen som skulle göra ett nyhetsprogram (TV). Jag var producent; bestämde vilken kamera som skulle sända och satte igång reportage och så där.. Huvudnyheten var inte äkta, men det var bra träning ändå. ;)

Oj, nu skulle vi tydligen åka och köpa mat. Det verkar bli något lagom (o)nyttigt till mat idag.. x) Men jag fortsätter senare!

Puss! //Milly

Have a nice day!

Ska ta bussen till skolan vid kvart över nio (börjar 5 i tio) och jag har inte ens klätt på mig (sitter och äter frukost framför datorn nu..), men jag tänkte ändå passa på och önska alla en fortsatt bra dag! ;)

Puss! //Milly

History

Sitter just nu och.. Gissa tre gånger!


..Gör läxor såklar! Eller egentligen skriver jag ju ett blogginlägg, men jag har precis börjat med historia-läxan, som jag nämnde igår kväll, också. ;) Mors pv (pojkvän) håller på och fixar skrivaren nu, så jag kan skriva ut läxan sen. Den ska ju lämnas in imorgon.. Det är tufft att gå i skolan, vad än ens föräldrar påstår! :P

Nu måste jag fortsätta. Puss! //Milly

Vardagen har kommit ifatt mig

Livet har nu börjat gå in i det lite enformiga stadiet med skola, läxor, sova, skola, läxor... Ja, ni förstår nog. Det som även kallas vardag. Jag vaknar på morgonen, äter frukost, fixar iordning mig, tar bussen till skolan, är i skolan, åker hem, gör läxor, äter, kollar på TV/sitter framför datorn och sen går jag och lägger mig. Och så håller det på om och om igen.

Helgerna vill jag helst lägga på att träffa kompisar och ha kul, men anar att även den tiden kommer försvinna när kurserna börjar gå mot sitt slut. Förhoppningsvis går jag inte in i väggen, som jag gjort så många gånger förut. Men å andra sidan så när en kurs är slut, så är den slut, och då blir veckorna slappare. Tack och lov för det! ^^ Och för att min klass är så himla underbar! ;)

Nu ska jag gå och lägga mig.. Har skrivit en kort engelska uppsats, och pluggat lite franska, ikväll och imorgon måste jag göra en läxa i historia (läsa cirka 6 sidor i boken och svara på frågor), innan det är dags för Heroes och Idol. Är inte så jätteintresserad av Idol egentligen, men jag vill veta vad folk kommer prata om den närmsta tiden. Hänga med helt enkelt. Och det är ju ändå lite kul att se hur personerna utvecklas under tävlingens gång också! ;)

Puss och sov gott! <3 //Milly

1 september 2008

Dagens..

Positiva: Vi var på Aftonbladets mediecenter. Jag var med i gruppen som jobbade med TV och hade rollen som producent. Urkul! ^^

Negativa: ---

Humör: Glad. Var nervös när vi höll på med inspelningen av "TV-programmet" också..

Klädsel: Jeans, svart linne och en svart bolero (som jag köpte i förrigår).

Låt: Tear It Up Again - tAKiDA.

Kan inte ge er mer info, om dagen, än så.. Kommer säkert skriva mer när jag är läxfri eller helt enkelt har lust. ;) Happy times are waiting! Men nu ska jag hitta tre nyheter till samhällskunskapen imorgon..

Puss! //Milly

RSS 2.0