Planer för kvällen

Min lördagskväll kommer innehålla tv-tittande, snacks, läsk och samhällskunskaps läxor. Inte så jättekul, men förhoppningsvis hittar jag någon bra film som går.. Det är ett bra tidsfördriv. ^^

Hoppas ni har en trevlig lördag! Vi hörs imorgon! :)

Puss! //Milly

Delicatobollar och sparande

Nu är skolan slut för den här veckan.. Känns skönt, men ändå lite tråkigt. Det är ju kul att träffa klasskompisarna, men å andra sidan så är det skönt att sova ut och så där, så jag kan inte riktigt bestämma mig för vad jag tycker. Men jag är så himla glad över att jag, äntligen, går i en klass som jag tycker om och trivs i. För det gjorde jag definitivt inte i den förra!Usch.. Vill inte ens tänka på det. :/

Mor och Janne är "bortresta", eller hur man nu ska säga, över helgen. Så nu är det jag som regerar här hemma! Moahahaha! Nej, skämta bara.. Men jag är i alla fall ensam hemma - för ögonblicket. Brorsan har fått för sig att han ska komma hit, så efter att vi handlat lite; hårfärg (mörkbrun), äpplen och kanske chips, eller vad brorsan nu snackade om, blir det kanske att vi kollar på film eller nåt. :)

Imorgon blir det Stockholm med en klasskompis. Det enda jag har tillåter mig att leta efter, av ekonomiska skäl, är koftor och liknande. Har jättedåligt om sånt. Sen kanske jag måste kolla efter en väska med; jag får knappt plats med mina skolgrejer i den jag har nu. Men det är allt..

Ska nog försöka spara pengar ett tag framöver tror jag.. Har inget direkt mål, utan det är mer så att jag vill känna att jag inte har "dåligt" om pengar, för en gångs skull. Har räknat ut att jag kommer lägga ungefär 100 kr i månaden på saker som jag köper i skolan (typ läsk och delicatobollar..(a) ), om det fortsätter i den takten jag håller just nu. Men det får jag väl ta, antar jag, något måste jag ju få unna mig trots sparande. ;)

Aja, nu började brorsan (som kom nyss) tjata om att vi ska gå och handla.. 

Puss! //Milly

28 augusti 2008

Dagens..

Positiva: Det var kul att träffa klasskompisarna..?

Negativa: Fortfarande sjuk. Insåg att jag måste träna på att spela gitarr utan plektrum; det låter olika högt, och så där, när jag spelar utan.. x)

Humör: Glad, och lite trött.

Klädsel: Jeans och svart t-shirt + svart bolero.

Låt: J'écoute les Cramps - BB Brunes

Nu ska jag gå och lägga mig.. Är urtrött! Men jag har i alla fall sovmorgon imorgon som tur är.. ;)

Börjar 9:55 med Naturkunskap A, lunchrast mellan 11:15 och 12:00, Medieproduktion i två timmar (12:00-14:00) och sen är det Datorkunskap klockan 14:10 till 15:25. Skönt att ha en "slapp" dag i slutet av veckan! ;) Den kommer till och med bli ännu slappare efter jul för då kommer vi bara läsa Medieproduktion då. Me like! ;)

Puss och sov gott! <3 //Milly

Steel pan-historia


En steel pan.

Källa: http://www.heartwooddrums.com/drums.html


Steelband, är orkestrar med instrument gjorda av oljefat. Påhittiga Trinidadbor omvandlade en av industrisamhällets avfallsprodukter till effektiva musikinstrument, perfekta för karnevalsmusik. Det hela började med att de engelska kolonialherrarna 1883 förbjöd trummor i karnevalen i syfte att lugna ned det våldsamma karnevalsfirandet, som ofta ledde till upproriska stämningar. Men en karneval utan rytm var otänkbar och trummorna ersattes med bamburör som slogs med pinnar. Under 1900-talets första decennier byttes bambun gradvis ut mot järnskrot, plåtburkar och soptunnor.
På 1930-talet växte en oljeinsdustri fram på Trinidad och med den kom oljefaten. När man bankade på faten så att de blev buckliga fann man att olika stora bucklor i metallen gav toner med olika tonhöjder ifrån sig när man slog på dem. Afrikanska trumtraditioner förenades nu med bland annat kinesiska kunskaper i att tillverka gongs, och åratal av utvecklingsexperiment ledde fram till dagens oljefatsinstrument, kallat steel pan. Det är världens yngsta aukustiska musikinstrument. Fortfarande är steel pan inget standardiserat instrument, utan olika byggare har sitt eget sätt att placera tonerna på fatet.
Instrumenten i ett steelband har hela det tonomfång som krävs för att utföra avancerad orkestermusik. Melodi- och ackordinstrumenten kompletteras med en rad slagverksinstrument. Gamla bromstrummor från bilar, som slås med bitar av järnstänger fungerar som steelbandets rytmiska ryggrad.
Källa: http://www.kulturskolan.stockholm.se/default.asp?id=1854

Eftersom det inte stod något om steel pan på svenska wikipedia, så gjorde jag så här.. Hoppas att ni inte hatar mig för det.. ;P

Puss på er! <3 //Milly

BB Brunes - J'écoute les Cramps

BB Brunes - J'écoute les Cramps

Det var den här låten vi fick lyssna på, på franskan, igår. Helt klart den bästa låten jag har fått höra på en fransklektion! ^^

Säg gärna vad ni tycker! ;)

Puss! //Milly

Rolig franska.. (a)

Hinner inte skriva om steelpans nu. Carro står i duschen och det dröjer inte så länge innan hon är klar. Och, för att vara ärlig, vet jag inte om hon har lust att sitta brevid och glo när jag läser om steelpans. ;P

Det har varit lite segt idag i skolan. Mycket  rännande i biblioteket och sen har jag haft huvudvärk, vilket inte har gjort saken bättre precis.. Men kan ju inte säga att dagen har varit dålig för det. UItan det är bara att det är tråkigt att gå och låna skolböcker hela tiden. :P

Jag tror jag hade den första ROLIGA lektionen i franska - NÅGONSIN, idag. Som innehöll plugg alltså. ;) Vi lyssnade på en låt, på franska, som var ganska bra faktiskt. Den passade i alla fall min musiksmak hyfsat.. Kanske länkar till den senare. Lär lyssna på den igen i alla fall (pinsamt nog?).. ;)

Nu ska jag fortsätta kolla på Project Runway med Carro!

Puss! //Milly

Steelpan och körsång

Mitt estetiska val är musik och igår hade vi vår första lektion. Jag måste erkänna att jag trodde det skulle bli ungefär som musiken på högstadiet (att man spelar gitarr, trummor, bas och så vidare), men så var inte fallet.. Istället ska vi få lära oss att spela ett instrument som heter Steelpan och sjunga i kör. I slutet av terminen kommer vi uppträda och det känns ju så där.. :P Men jag brukar i alla fall inte bli så nervös när man är flera, så det kommer nog gå bra! ^^

Idag ska jag träffa Carro på stan, efter skolan, och sen ska hon sova över hos mig till imorgon. Men annars är det bara skola som gäller idag..

Puss! //Milly

PS! Kommer förklara mer om Steelpan ikväll - om jag hinner, annars kommer det förmodligen imorgon. ;) DS!

An "early" morning

Känns skönt att vara före schemat för en gångs skull på morgonen. Är van att vakna runt kvart över 7, trots att jag ställer klockan på kvart över 6, och bussen går kvart i 8. Så det har inte blivit så mycket till frukost de senaste dagarna - tyvärr. Jag måste äta frukost på morgnarna om jag inte vill svälta ihjäl under dagen. Jag går ju i skolan mellan 8:20 och 16:00 varje dag nästan, så det tär på krafterna litegrann.. ;P Men schemat blir förhoppningsvis slappare i framtiden så.. ;)

Nu måste jag fixa mig iordning innan det är dags att dra till bussen!

Puss! //Milly

Utseendefixering

http://aftonbladet.se/nyheter/article3172268.ab

Det är sånt här som får mig att undra vart världen är på väg egentligen.. Tjejer börjar sminka sig allt tidigare (och allt mer), kraven att ha en "perfekt" kropp ökar, det är ett måste att vara modemedveten och så vidare..

Nu kommer ett sånt här "på min tid var allt mycket bättre"-inlägg, och jag är bara 15, snart 16, så "utvecklingen" går snabbt. Jag kommer ihåg tiden då det var vanligast att man började sminka sig precis innan högstadiet, i 6:an ungefär, och barn fortfarande inte visste vad ordet "matcha" betydde.

Nu lägger man allt större vikt vid att se bra ut. Men kan man verkligen leva livet fullt ut om man prioriterar utseendet främst? Jag tror inte det, men om någon anser något annat, vilket jag vet att många gör, så får den gärna förklara varför.. 
 
På senaste ung08-festivalen fick man fylla i en enkät om (bland annat) de 3 saker som var viktigast för en själv.

Mina val (utan någon speciell ordning!):
1. Vänner
2. Familj
3. Intressen

Tjejen som satt brevid mig's val (utan ordning):
1. Pengar
2. Utseende
3. Vänner

Kan man utvecklas som person om man alltid sätter utseendet i fokus? Utseendet är ju inget som man kan utveckla och förbättra och sedan vara stolt över en längre tid, utan man strävar alltid efter något mer. Vilket oftast leder till att man översminkar sig och att klädseln känns överarbetad på något sätt. Jag förstår det bara inte..

Som sagt.. Vart är världen på väg egentligen?

Kram! //Milly

Missuppfattade låttexter

http://www.aftonbladet.se/nojesliv/musik/article3175963.ab

Läs om du vill ha ett gott skratt! ;)

Puss! //Milly

The interview

Intervjun gick jättebra igår. Samma sak gäller, förhoppningsvis, fotograferingen. Men den är svårare att styra över.. Tyvärr. Vi hann inte göra någonting annat, bortsett från att stämma elgitarrerna (så de som har "lektion" senare lär bli glada.. ;P), men det var kul ändå. Jag kan i alla fall säga att det gav mig en hel del inspiration. Inte för att det har lett till något speciellt, mer än en påbörjad bild.. Utan det är mer så att jag känner mig glad, och lite kreativ, i allmänhet.. ;)

Är inte helt säker vart "artikeln" kommer dyka upp. Brorsan snackade om att det skulle vara med i ABF's tidning, men vem vet om man kan lita på honom? Skämta bara.. ;P Men han är duktig på att missuppfatta, så man vet aldrig. ;) Älskar dig brorsan! ^^

Som sagt så var det roligt i alla fall - and that's the only thing that matters! ;)

Puss! //Milly

Intervju på "Rockskolan"

Idag är det "Rockskolan" som gäller.. Förhoppningsvis. :/ Känner mig lite bättre idag, men jag hostar fortfarande med mera.. Så jag vet inte om jag är så välkommen då. :P

Intervjun ska i alla fall bli av idag. Det skulle vara kul att vara med på den, för jag vill lära mig mer om hur man intervjuar ,eller hur man nu ska säga, bland annat.. ;) Dock har jag inte spelat gitarr någonting den här veckan, för det har varit så mycket nytt att tänka på, gällande skola och så där, och sen har jag ju, som sagt, varit sjuk en del och det känns ju inte så aktuellt att spela gitarr då. ;P

Kram! //Milly

Bild; utfyllnad..

Tyckte bloggen började se lite tråkig ut, nu när jag inte har lagt upp några bilder på ett tag. Så jag tänkte slänga i väg en bild lite för skojs skull. ;)


Bilden togs på midsommarafton, som vi firade i Småland med släktingar. Det är helt klart inte den bästa bilden jag tog där. Men den känns mest aktuell då den symboliserar litegrann hur jag känner mig; som en skugga av mitt forna (friska) jag. ;)

Puss på er! <3 //Milly


24 augusti 2008 - Sjuk

Dagens..

Bästa: ---

Sämsta: Hatar att vara sjuk.. :/ Kunde inte ens gå på Pretzeltown idag, på grund av det. :(

Humör: Trött, hängig, allmänt slö..

Klädsel:  Kjol och linne.

Låt: --- (Har inte lyssnat så mycket musik idag.. Har ont i huvudet. :/ )

Varför ska livet alltid vara så tråkigt när man är sjuk? Man är hängig hela tiden och orkar inte göra någonting. Kompisarna vill, för det mesta, inte träffas av rädsla för att bli smittade och det är ursvårt att komma på någonting att göra..
 
Jag brukar alltid ha lust att göra saker när jag inte kan. Så när jag är sjuk kan jag få lust att, till exempel, gå en långpromenad eller gå på stan. Och när jag är frisk har jag bara lust att vara hemma och slöa. Varför ska jag alltid vara så opraktisk? -.-

God natt! //Milly

Är ditt barn emo?

Jag har läst aftonbladets artikel, från i torsdags, om olika ungdomskulturer. Den var tydligen menad som en guide till föräldrar, så att de vet vad deras barn har för stil och vad det innebär helt enkelt.. Kan inte annat än skratta åt den. Har föräldrar verkligen så dålig koll på sina barn? Är tveksam till det, men det är inte det jag tänkte ta upp huvudsakligen i det här inlägget, utan det är "emos" och "fjortisar".

Jag minns inte hur många gånger jag har pratat, eller till och med skrivit krönikor, om det här ämnet. Det verkar ständigt vara aktuellt, men det kanske inte är så konstigt med ett samhälle där man inte kan acceptera de som inte följer idealet..

Vad är det för fel på människor som har klädstilen fashion core egentligen? Inget! Några av de bästa stunderna, i mitt liv, har varit när jag varit tillsammans med några underbara personer som, av allmänheten, skulle kallas "emos". Har dessutom blivit kallad "emo" ett antal gånger själv. Varför kan man inte bara hålla sina åsikter för sig själv? -.-

"Emos" är hatade av många, oftast på grund av fördomar, men främst av så kallade "fjortisar" har jag upplevt det som. Men å andra sidan är "fjortisar" också hatade av "emos". Betyder det att det går jämt upp? Är det meningen att motsatser ska ogilla varandra?

Tycker själv inte om "fjortisar" särskilt mycket, men det är för att jag har svårt att umgås med dem.. Jag har svårt för människor, som sätter utseendet i första hand, i allmänhet och (tyvärr?) räknas "fjortisar" oftast in i den gruppen. Men jag har, som sagt, bildat mig en egen uppfattning istället för att följa strömmen, och tycka som alla andra, och det tycker jag att ni också ska göra..

Kram! //Milly


Arbete med SPME3

Idag var vi med SPME3 (treorna) och gjorde ett "arbete" som utgick från ordet nyhet. Alla var indelade i grupper om två 1:or och två 3:or, och man fick jobba lite som man ville. Det är något av en tradition, på skolan, att man gör ett sånt här arbete. I alla fall inom sam-media.. ;)

Det var kul att se resultaten cirka 4 timmar senare; inget arbete var det andra likt, och dessutom har jag lärt känna fler på skolan nu och fått en massa tips och råd, eller vad man nu ska kalla det, om framtiden. Me like! ;)

Puss! //Milly


21 augusti 2008

Dagens..

Bästa: Att jag chattade med folk..

Sämsta: Att jag var sjuk. :/

Humör: Hängig..

Klädsel:  Mjukiskläder.

Låt: ---

Nu ska jag äta glass (det är jätteskönt för halsen! :P), innan det är dags att duscha. ;)

Sov gott! <3 //Milly

Uttråkad

Har huvudvärk nu och halsen känns fortfarande dålig, men tänker nog gå till skolan imorgon i alla fall. Tror inte jag skulle få vara hemma en dag till ändå, men nu är det i alla fall frivilligt.

Känner mig så himla uttråkad, ska nog försöka prata ihop mig med någon om att träffas imorgon eller i helgen. Billy och jag pratade om att se The Black Parade Is Dead! på lördag (om jag minns rätt..?), men jag vill ha något att se fram emot imorgon också.. Får se vad vännerna säger.

Puss på er! //Milly

Sjuk.. :/

Det känns lite surt att sitta hemma, och vara sjuk, när resten av klassen är i bollhallen och bowlar just nu. :/ Dessutom innebär det ju att det inte blir någon Pretzel Town för mig idag, så det gör ju inte saken bättre precis..

Det enda positiva, som händer idag, är att jag ska chatta med en kompis, som flyttade till Göteborg i somras, senare. Det ser jag i alla fall framemot! ;)

Kram! //Milly

Pretzel Town Festival

Det har blivit många inlägg om skolan nu.. Hela tre stycken! ;O Men det får ni ta, för det är faktiskt det mitt liv har cirklat kring, de senaste dagarna. ;)

Imorgon börjar Pretzel Town Festival i Södertälje och sista dagen är på lördag. Får se hur mycket jag kommer vara där dock.. Beror lite på om jag får sällskap och har lust. ;P Men det var i alla fall kul förra året.. ;)

Puss! //Milly

Tredje skoldagen

Idag hade vi en introduktion av skolportalen i skolan och senare gjorde vi en intervju med en klasskamrat. Ska skriva rent det nu, och skicka det till mina handledare (någon av dem), och imorgon ska vi "redovisa" inför varandra i klassen.

Det känns lite konstigt att vi redan börjar få läxor och skolan har inte börjat på riktigt än. Jag menar.. Hur kommer det då bli senare när det verkligen är på riktigt? Förhoppningsvis blir det inte så illa.. ;P

Pratade en hel del med några av tjejerna i klassen idag.. Så det känns ganska bra än så länge. Det är i alla fall ingen som är oschysst.. ;)

Puss! //Milly


Andra skoldagen

Idag var då min andra skoldag.. Vad kan man säga om den egentligen? Vi var på Tekniska muséet i Stockholm och där fick vissa göra en tidning, några gjorde ett nyhetsreportage (tv) och min grupp gjorde ett radioprogram. Det var urkul, bortsett från att jag gjorde bort mig totalt när vi väl spelade in och det var inte tillåtet att redigera så.. Aja, får väl bjuda på det! x) Jag får väl skylla på temat på radioprogramet om inte annat.. ;P
 
Jag hade kul i alla fall, som sagt, men jag hoppas att det går bättre om jag är med i ett radioprogram någon mer gång. ;) :P

Puss! //Milly

Första skoldagen!

Satt inte vid en dator igår, ifall det är någon som undrar varför jag inte skrev något om dagen.. ;P

Första skoldagen var helt okej. Bortsett från uppropet så innebar förmiddagen nästan bara information; varav en stor del av den innebar att vi fick med oss en massa lappar hem, och så hade vi en rundtur på skolan. Inte förrän på lunchrasten började jag försöka "ta kontakt" med sina nya klasskamrater. Det är svårt att få igång en konversation när man knappt känner varandra, men jag är i alla fall stolt över att jag gjorde mitt bästa!

Efter lunchen gjorde vi inte så mycket mer än att skriva ett "brev" till oss själva, som vi ska få tillbaka när vi tar studenten och efter det slutade vi så jag, och två tjejer från klassen, gick till pendeltågsstationen där jag mötte upp Carro. Hon och jag gick då vidare till stan och satte oss, med en varsin läsk, på McDonalds och pratade ut om dagen. Sen kom Mischaa och Alle dit efter ett tag och vi gick runt lite på stan och så där.. Men jag orkar inte skriva om allt som hände, tyvärr, men jag kan i alla fall säga att det var roligt! ;) :P

Puss! //Milly


"Repet"

Det gick inte så bra på "repet" idag.. Fann aldrig motivationen och satt mest och gjorde ingenting. Tyvärr gick det ju ut över Billy och brorsan också.. :/ Men det är bara att ta nya tag! ;)

Nästa söndag ska intervjun (äntligen) bli av och söndagen efter det ska vi träffa vår, förhoppningsvis, framtida trummis. ;) Känns jättekul, för då blir det lite mer seriöst det här med bandet och vi kan äntligen bestämma bandnamn och så vidare.. ^^

Nej, nu ska jag gå och lägga mig.. Ska träffa Mischaa kl. 8:10, vid bussen, imorgon för att åka till skolan ju.. ;P 

Puss och sov gott! //Milly


*rubrik saknas*

Snart är det dags att bege sig till ABF och "repa". Ska bara äta lite snabbt först.. ;) Får se hur långt vi kommer idag och ifall intervjun blir av idag eller nästa vecka. Men nu måste jag dra! ;)

Puss! //Milly

OS

Har verkligen varit dålig på att följa OS i år. Har tv:n på och försöker kolla på friidrott nu, men det känns lite som att jag bara kollar för sakens skull.. Jag menar, det är ju ändå bara sommar-OS vart fjärde år. Då "måste" man ju kolla. ;P

Puss på er! Nu ska jag kolla när Stefan Holm hoppar höjdhopp.. ;P //Milly


16/08/08

Dagens..

Bästa: ---

Sämsta: Att dagen har varit ganska långtråkig.. :/

Humör: Trött och lite smådeppig utan anledning. x)

Klädsel:  Myskläder.

Låt: Thank You For The Venom - My Chemical Romance

Ska kolla på film med Janne's son nu och det är Gremlins 1 (tror den hette något sånt) som står på schemat. Vi får se om det kommer en kommentar/rescension om den imorgon..



Puss och sov gott! //Milly

15/08/08

Ja, jag vet att det är den 16:e idag.. Men jag skrev ju aldrig något inlägg på kvällen om hur att-göra-listan gick så..


Att-göra-listan:

Plocka iordning på mitt rum

Dammsuga

Se till att jag har alla saker inför skolstarten / skriva en lista över saker som saknas

Kolla busstider


Dammsugningen blev inte av, igår, eftersom vi fick gäster.. Men det är ju en dag idag också! ;P

Puss! //Milly

My life's a mess! -.-''

Idag måste jag verkligen se till att "ta tag i mitt liv". Ska se till att plocka iordning i mitt rum, som av en oförklarlig anledning lyckas bli stökigt hela tiden, leta upp pennor och andra saker som kommer behövas till skolstarten, kolla busstider (så jag vet vilken buss jag ska ta på måndag) och så vidare.. Förresten, det kanske är bäst att skriva en att-göra-lista på en gång. ;P


Att-göra-lista:

Plocka iordning på mitt rum

Dammsuga

Se till att jag har alla saker inför skolstarten / skriva en lista över saker som saknas

Kolla busstider


Okej då.. Listan blev inte så lång - men det kommer ta en stund ändå tyvärr..

Ha det bra! Nu ska jag "vara duktig"! ;)

Puss! //Milly

Alex Schulman om Blondinbella..

Läste Alex Schulmans debattartikel om Blondinbella, och bloggvärlden i allmänhet, i metro på tåget igår, och jag måste hålla med; jag förstår verkligen inte vad som är så speciellt med hennes blogg. Men trots det kan jag inte se någon anledning att klaga på hennes blogg för det. Alla har rätt att skriva om vad de vill, på sina bloggar, precis som allmänheten kan välja själva vilka bloggar de vill läsa.

http://www.metro.se/se/article/2008/08/13/20/2056-45/index.xml

Håller ni med?

Puss! //Milly


Jag <3 teckenspråk..

..står det på armbandet jag har på mig. Fick det på Ung08 igår och man kan säga att Billy och jag var ganska entusiastiska över att lära oss teckenspråk.. ^^ Bryr mig inte om ifall folk tycker det är töntigt, men vi var i det tältet tre gånger. Fast en gång var det delvis för att det spöregnade också.. x) ;P

Men såklart var det inte det enda vi gjorde under dagen. Vi var ju ändå där mellan 11:00 och 20:00 ungefär.. :P Vi prövade också på att DJ:a, var med i en mat-frågesport, designade en polisuniform (inte särskilt seriöst, men ändå.. :P), gick tipspromenad, kollade på band som spelade på stora scenen och så vidare.. ;)

Lär bli Ung08 för min del även nästa år. Älska den gratisfesivalen! ;) :P


Fontänen, "Brandmannen Billy" och Charlie Emm.

Puss och kram! //Milly

Förra veckans köp!



1. Almanacka, Akademibokhandeln, 69:-
2. Pennstift, Akademibokhandeln, 15:-
3. Jeansshorts, JC, 49:- (tidigare pris: 399:-)
4. Hårspray Schwarzkopf got2b, H&M, 59,50:- (tidigare pris: 69,50:-)
5. Skor, Din sko, 49:- (tidigare pris: 240:-)

Puss! //Milly

Björn Gustafsson is back!

Äntligen är Björn tillbaka! Det är lite efterlängtat måste jag erkänna.. ;) Men jag undrar om det kommer bli samma hysteri den här gången? Vem minns inte alla dessa artiklar om hur han har blivit tvungen att gå ut bakvägen, efter en show, på grund av tjejer som vill spegla sig i hans stjärnglans? Väx upp någon gång människor! -.-''

Aja.. Det får man väl ta. Jag tycker i alla fall om honom för hans skämt, snarare än hans utseende, och för ögonblicket är han säker på listan över favoritkomiker - tillsammans med Johan Glans då, förstås.. ;)

2 "klassiska" klipp med Björn Gustafsson och Johan Glans:

Björn Gustafsson på Parlamentet - Tips från coachen

Johan Glans på Stockholm Live

Puss! //Milly


12/08/08

Det blev en lite oplanerad bloggpaus igår, och idag också för den delen.. Har lust att skriva ett långt inlägg för att "väga upp" frånvaron lite, men det får vänta.. Klockan är mycket och jag är trött. ;P

Dagens..

Bästa: När jag spelade The Sims 2. Dagen var faktiskt så ointressant! x)

Sämsta: Att jag var jättetrött och lite grinig i morse.. :/

Humör: Glad och avslappnad.

Klädsel:  Rosa/svart kjol och svart linne.

Låt: Boulevard of Broken Dreams - Green Day

Puss! //Milly


10/08/08

Dagens..

Bästa: Spela gitarr med Billy.

Sämsta: Att vi fastnade på en textrad ur " Sweet Child O' Mine".. x)

Klädsel:  Jeansshorts, med svarta strumpyxor ("genomskinliga") under, och ett svart halternecklinne.

Smink: Mascara och eyeliner.

Frisyr:  Uppsatt (hästsvans). Mycket variation här - eller inte. ;P

Låt: The Missing Frame - AFI

Drog: Fanta, idag igen.. ^^

Puss! //Milly


:)

Billy och jag har hitills "klurat ut" hur man spelar halva första versen i "Sweet Child O' Mine".. Det tar sin lilla tid, men det här är faktiskt bara vår andra terminen. Och om man tänker efter lite så har, i alla fall jag, lärt mig jättemycket av det här. ^^ Det är huvudsaken! ;)

Puss! //Milly


God "morgon" ;)

Sitter just nu vid Jannes bärbara dator, hemma hos oss.. ;P

Idag är det alltså dags för "Rockskolan" igen och eventuellt intervjun. Får se om brorsan kan följa med dock; han är megaförkyld.. Men han hamnar ju inte direkt efter på något sätt om han inte går - Billy och jag har ju knappt kommit igång med vår del av låten än, så jag tror han klarar sig.. ;P

Aja, får se hur det blir.. Vad ska ni hitta på idag då? :)

Puss och kram! //Milly

09/08/08

Dagens..

Bästa: Att träffa kompisarna.

Sämsta: ---

Klädsel:  Jeans och ett svart linne.

Smink: Mascara.

Frisyr:  Uppsatt (hästsvans).

Låt: ---

Drog: Fanta.. :P

Puss! //Milly


Sweet Child O' Mine

Billy var här lite tidigare.. Förutom att vi kom fram till en dag, som vi vill åka upp till Stockholm för Ung08, så funderade vi lite på "Sweet Child O'Mine". Ingen av oss har "orkat" under veckan, så vi får se vad Fedrik, vår mentor, säger imorgon.. x) ;P

Puss! //Milly


De tre vännerna och jag..

Idag har jag varit på stan med "de tre vännerna", och gått i butiker, mellan 10.30 och 12.00 ungefär. Men det var inte shopping vi var där för främst; det var för att umgås. Men, trots det, kom jag därifrån med ett par skor. Det har blivit ett gäng på senaste tiden.. Men å andra sidan så har de varit billiga och nu behöver jag inte köpa några nya skor på något år eller så; bortsett från vinterskorna jag måste köpa. Men det är allt. Nu kan jag i alla fall äntligen slänga mina gamla trasiga "fake-converse". Älska det! ;)

Puss! //Milly

08/08/08

Blev några köp idag faktiskt.. Bland annat en almanacka och ett par jeansshorts. Men mer om det kommer när jag lägger ut bilder på sakerna. ;)

Kan ju inte säga att det har varit så jättemycket "firande" för min del idag. Hade säkert varit kul att medverka i vattenkriget i Gamla Stan, men men.. Det blev i alla fall mat à la Milly idag, och nu är vi hemma hos mor's kompisar. ;) Det får väl duga antar jag.. ;) :P

Hur har er dag varit? :)

Puss //Milly

Gå på staden.. ;)

Ska ner på stan och träffa Matilda nu.. Synd att det är så dåligt väder bara.. :/

Får se om det blir någon shopping för min del, men jag anar att, i alla fall, något så intressant som en almanacka, kommer få följa med hem.. ;P

Puss! //Milly

07/08/08

Dagens..

..Bästa:
Att kunna slappa hela dagen

..Sämsta: Att filmkvällen blev inställd..?

..Kläder: Myskläder

Ska kolla klart på Hell's Kitchen, men sen är det dags att sova! ;)

Sov gott! //Milly


A Bad Day

Usch.. Den här dagen blev verkligen inte som jag tänkt mig. :/ Blev varken matlagning eller filmkväll.. Men det är bara att ta det som det kommer och hoppas att morgondagen blir roligare. ;)

Puss! //Milly

Matlagningsproffs.. eller inte! x)

Lånade ju, som sagt, en vegetarisk kokbok igår.. Så idag ska jag få stå för matlagningen här hemma. Är inte så jätteduktig på att laga mat, men träning ger ju färdighet som man brukar säga.. Men jag måste faktiskt erkänna att jag känner att jag, till viss del, har mina "kockar" till kompisar att tacka för mitt höga betyg i hemkunskap. ^_^ <3

Förresten har vi (jag, mor och Janne) bestämt att jag ska laga mat var tredje dag hädanefter, i utbyte mot att de lagar mat,  till mig med, de andra dagarna. ^^ Även om jag kommer vara tvungen att laga mat mer, och oftare, än vad jag är van vid, så känns det bra. Nu kommer jag aldrig behöva känna mig utanför vid matbordet i alla fall. ^^

Får se hur lång tid till det dröjer innan Janne kommer hem nu.. Han har nämligen fått i uppdrag att handla. ;)

Puss! //Milly

Vemod eller lycka?

Igår var jag med Matilda och vi gick, bland annat, en promenad. Först gick vi till Rusta för att kolla efter hårfärg, dock fanns det bara röd och blond kvar - inte riktigt vad jag var ute efter..  Sen gick vi ner på stan och kollade litegrann efter skolsaker - lite sorgligt faktiskt..

Sommaren går alltför snabbt ibland, men samtidigt ska det bli kul att börja på gymnasiet. Jag växlar hela tiden mellan vemod och lycka inför att sommaren snart är slut.. Aja, det är inget att göra något åt i alla fall - skolan börjar vare sig man vill det eller inte..

Men åter till gårdagen; efter att vi kollat runt lite på stan gick vi hem till Matilda., och jag fick låna en vegetarisk kokbok av dem. Men sen var det dags att gå hem. :/

På det stora hela var det en lyckad dag! ;)

Puss! //Milly


Fredag 08/08/08

På fredag är det alltså dags för 08:ornas egen dag, vilket kommer firas med aktiviter runt om i staden.. (aftonbladet.se) Men många verkar se det som en dålig sak. Vad har alla emot Stockholmare eller 08:or, som det så fint heter? Bor inte i Stockholm, men har 08 som riktnummer. Betyder det att även jag räknas till de "puckon" som stockholmarna anses vara, av övriga svenskar?

Vart man än reser i vårt avlånga land verkar man kunna höra saker, i samma anda, som "j*kla 08:or". Borde det inte betyda att det är de som är felet, eftersom de har tagit sig tid att bilda sig en egen, ofta skev, uppfattning om stockholmare, utan att kanske ens ha varit i huvudstaden?

Självklart är stockholmarna inte perfekta - enligt mig är de väldigt stressade och i vissa fall otrevliga, men jag har i alla fall varit där och kunnat bilda mig en egen uppfattning! För vem har varit med om att en stockholmare, som precis har gått in i en, vänder sig om och säger förlåt? Det har i alla fall inte jag varit med om.. Han/hon har bara stressat vidare, som om inget hänt. -.-

Men.. Bara för att få med något "komiskt" i det här inlägget.. Stockholmare "gör om" ord också; till exempel säger de frukust istället för frukost.. Vilket är något jag verkligen stör mig på. x)

För att återgå till det jag tänkte säga från början; Sluta hacka på 08:or är ni snälla.. För om ni gör det så betyder det att ni anser att alla i Stockholmstrakten är likadana.. -.- :P 

Puss! //Milly

Schema

Jag vet - jag är otrolig.. x) Men jag gick in på "gymnasiet jag ska börja på" 's hemsida nyss bara för att kolla lite (typ första, eller andra, gången jag kollar där bara.. ) och märkte då att de hade lagt upp schemat, för höstterminen, idag! Snacka om tur! x) Så nu vet jag hur mina vardagar, från och med 18 augusti ungefär, kommer se ut.. ^^ ;P

Puss och god natt! ^_^ //Milly

5/8-08

Dagens..

..Bästa:
Att jag har bokat in en "massa" saker att göra med kompisarrna idag..

..Sämsta: Vädret

..Kläder: Myskläder

..Album: "Bury the Lies" av taKiDA

Nu ska jag nog gå och lägga mig.. ;)

Sov gott! //Milly


Filmkväll

På torsdag lär det bli filmkväll.. Vi blir 3 eller 4 stycken, och filmerna som står på schemat är;

1. Edward Scissorhands

&

2. Ed Wood eller Kalle och Chokladfabriken. (Billy.. Du får välja!)

Får se om det blir övernattning också.. Skulle vara kul. ^^ Det är ju inte så vanligt att vi har filmkvällar så.. Men det får vi väl ändra på antar jag..? ;)

Puss! //Milly


Edward Scissorhands


taKiDA

Vem har inte hört talas om taKiDA vid det här laget? Men jag tänker ändå skriva det här, hur onödigt det än är.. Om ni inte har hört taKiDA's album "Bury the Lies" än - se till att göra det! ;)



Puss! //Milly

Molly <3


Molly

Hade ju inte lagt upp en bild på Jannes lilla troll tidigare, så det kändes som att det var dags nu.. ^^

Puss! //Milly


4/8-08

Äntligen fick jag tillgång till en dator! x) De har varit upptagna praktiskt taget hela dagen...

Dagens..

..Bästa:
När jag kollade på Sweeney Todd.. x) ^^

..Sämsta: Vädret

..Kläder: Jeans (köpta i Åre) och en svart t-shirt med en röd "pussmun" på (köpt på Peace & Love) ^^

Puss! //Milly


Johnny Depp i Underlandet! ;)

Depp ska spela Hattmakaren i en nyinspelning av  "Alice i Underlandet", kunde man läsa idag på Aftonbladet.se. Filmen kommer regisseras av ingen mindre än Tim Burton, vilket jag, som jag nämnt tidigare (a), absolut inte har något emot. ^^ Den lär bli jättebra om man tittar tillbaka på deras tidigare filmer ihop.. Jag tvekar i alla fall inte på det! ;)

Filmen planeras ha premiär 2010.

Puss! //Milly


3/8-08

Dagens..

..Bästa:
Gitarrlektionen

..Sämsta: Att det regnade på kvällen..? :S

..Kläder: 3/4 jeans och ett linne

..Låt: "Sweet Child O' Mine" av Guns N' Roses

Puss! //Milly


"Lektionen"..

"Lektionen" idag gick bra. Vi började med att prata om sommaren och så, och sen repeterade vi "Who'll Stop The Rain" av Clearwater Revival. Efter det skulle vi bestämma oss för en låt som vi vill göra en cover på, och Fredrik (vår "mentor") gav oss några alternativ. Till slut blev det "Sweet Child O' Mine" av Guns N' Roses. Så nu är det bara för mig och Billy att komma fram till hur vi vill göra covern.. x) ^^

Just det ja.. Höll på att glömma! x) Vi ska tydligen bli intervjuade av någon tidning, inom den närmaste framtiden, för att vi går på "rockskolan".. Spännande! ;) Förstod inte helt varför just vi skulle bli intervjuade, men det var typ på grund av att vi har vår "lektion" på söndagar.. x) Jag får nog återkomma mer till det senare.. ;P ^^

I alla fall.. För att sammanfatta så var det kul idag. ;P

Puss! //Milly


Musiklektion..

Halv sju börjar höstterminens första "gitarr-/musiklektion". Ska bli urkul! ^_^ Billy kan tyvärr inte vara med idag, men brorsan (som spelar bas) ska i alla fall vara med, så jag kommer i alla fall ha sällskap! ;)

Lär bara bli repetition idag av låtarna vi redan lärt oss.. Men det ska ändå bli kul att spela med andra för en gångs skull. ;) Det är ju inte alls samma sak när man sitter ensam på sitt rum och klinkar liksom.. :/ x)

Nu ska jag glo när brorsan spelar Rayman.. x)

Kram! //Milly

Aiden

Är lite förälskad i Aiden för tillfället.. Kollade precis igenom bilderna från konserten och vad ska man säga? De är underbara! Skulle helt klart kunna se dem igen.. ;)


wiL Francis ^_^ (Billy's bild!)

Puss! //Milly


Ett kort, ointressant, inlägg om ösregn.. x)

Har precis sprungit, genom ösregn, från pizzerian.. Skönt att kunna komma hem till en varm lägenhet då! ;)

Precis som de flesta andra, så gillar jag inte regn, men man måste ju ha dåligt väder ibland för att uppskatta det bra.. ^^

Puss! //Milly


2/8 -08

Dagens..

..Bästa:
Träffade far idag.. Hade inte träffat honom sen skolavslutningen i juni. :/ Fick pengar av honom för mina betyg i 9:an också, så nu kan jag börja spana efter en elgitarr. ;)

..Sämsta: Det har varit jättevarmt inomhus idag.. x)

..Kläder: Jeans och det rosa/svart randiga linnet som jag köpte i veckan.

Orkar inte komma på fler saker nu (tipsa? ^^) + att vi ska gå ner till Pizzerian och äta nu, så jag hinner inte. :P

Puss! //Milly

Det man inte har i huvudet får man ha i.. ehh.. fingrarna! ;)

Just det ja! Jag sa aldrig varför jag är ensam hemma förut.. x) Mor och Janne ska på kryssning och kommer hem imorgon eftermiddag. Förhoppningsvis har de inte "glömt" Toblerone:n, jag blivit lovad, då för att jag är "hundvakt". ;)

Men i alla fall.. Brorsan kommer strax (han ringde nyss och sa att han var på väg.. ^^) och då blir det mys med godis och läsk. Och förhoppningsvis ska vi kolla på någon film också.. ;)

Ha det bra! //Milly

Tim Burton & Johnny Depp <3

Är ensam hemma, med katterna och hunden, för tillfället.. Väntar på att brorsan ska komma, vilket lär dröja.. Och sätter ihop en lista med filmer som jag tycker ska ses på kommande filmkväll - typ nästa vecka? (a) ^_^

Är helt inne på Tim Burton-filmer! Och Johnny Depp "förstås".. ;) Favorit "filmskaparen" och favoritskådespelaren har ju som tur är samarbetat en del, så det finns lite att välja på.. ^^

Har lite beslutsångest dock.. För man orkar ju inte se hur många filmer, efter varandra, som helst och om man skulle se alla Tim Burton-filmer, som Depp är med i (som röst eller rollinnehavare), efter varandra, så blir det 10 timmar och 45 minuter! :S Plus att jag vill se The Nightmare Before Christmas också, som är 76 minuter lång. x)


Edward Scissorhands - 1990 - 105 min

The Nightmare Before Christmas - 1993 - 76 min

Ed Wood - 1994 - 127 min

Sleepy Hollow - 1999 - 105 min
Corpse Bride - 2005 - 77 min

Kalle och Chokladfabriken - 2005 - 115 min

Sweeney Todd - 2007 - 116 min
 

Totalt: 721 min = 12 h & 1 min


Svårt fall - doktorn grät, som man brukar säga.. :P

Puss! //Milly


RSS 2.0